Close

26 april 2018

Jongen van 8 jaar

Over Moos’ Weerbaarheidstraining ‘Bikkels in de dop’

“Onze zoon van acht is nogal een denkertje waarbij vaak de negatieve kant kan overheersen. Zeker als het gaat om nieuwe activiteiten (wat als ik het niet leuk vind?). Hij vind het moeilijk om vriendjes teleur te stellen. Hij stelt dan zijn eigen belangen achter die van zijn vriendjes. Hij heeft genoeg vriendjes daar ligt het niet aan en hij kan met iedereen in de klas overweg en zij met hem.

Graag wilden wij hem zelfverzekerder maken en dat hij voor zich zelf mag opkomen zonder dat je vriendjes dan boos worden of erger je vriendje niet meer zijn. Wij zijn op zoek gegaan naar een bikkeltraining en kwamen zo uit bij Monique en zijn met haar in zee gegaan na een zeer prettig intakegesprek met z’n vieren. Hij heeft de individuele bikkeltraining gedaan bij Monique waarbij hij voor elke bijeenkomst “huiswerk” moest maken. Hij vond dat soms best lastig en dat mag ook als het over je gevoelens gaat. Met de tijd ging hem dat steeds beter af.

Hem bekijkend voor en na de bikkeltraining moeten wij zeggen dat hij een stuk sterker in zijn schoenen staat; hij komt veel zelfverzekerder over. Daarnaast kan hij ook veel beter communiceren over zijn gevoelens en hem met steekwoorden helpen als hij zich in bepaalde situaties even geen houding weet te geven. Hij heeft trucjes geleerd om zijn houding in bepaalde “vervelende” situaties aan te passen zodat de situatie niet meer of een stuk minder “vervelend” is voor hem.

Wij en hij zijn zeer tevreden over de bikkeltraining en over de begeleiding door Monique. Wat ook als zeer prettig wordt ervaren is dat niet alles wat onze zoon aan Monique heeft verteld aan ons wordt doorgegeven. Er was een vertrouwensrelatie.”