Close

Wat doet Moos' Kindercoach?

Moos Kindercoach biedt weerbaarheidstraining, faalangsttraining en kindercoaching voor kinderen van 8 tot 16 jaar. Moos kindercoach helpt kinderen om op een positieve en oplossingsgerichte manier sterker in hun schoenen te staan en gebruikt hierbij de methodiek van bikkeltraining.

Het doel van Moos Kindercoach

Kinderen op een laagdrempelige manier helpen om sterker in hun schoen te staan en hun zelfvertrouwen en eigenwaarde laten groeien. Kinderen hebben soms een zetje in de rug nodig om zelf in te zien dat ze bepaalde situaties wel aankunnen.

Als ouder kun je veel zeggen en adviseren, maar het komt soms niet aan bij een kind. Door middel van een leuke training komt een kind erachter dat hij tot veel meer in staat zijn.

Meer over Moos >>
Welke trainingen biedt Moos Kindercoach?

Moos’ Kindercoach biedt:

Voor kinderen van de basisschool heb ik de de weerbaarheidstraining ‘Bikkels in de dop‘. Voor kinderen die de overstap naar de brugklas lastig vinden, heb ik de weerbaarheidstraining ‘Brugklas Bikkels‘. Voor kinderen met faalangst heb ik Moos’ Faalangsttraining.

Meer over Moos' trainingen >>
Gecertificeerd Bikkeltrainer

Moos’ Kindercoach is gecertificeerd Bikkeltrainer. De bikkeltrainingen zijn er voor verschillende leeftijden en hebben één ding gemeen: ze helpen kinderen en jongeren steviger in deze wereld te laten staan. De bikkeltrainingen zijn in te zetten van 8 tot 16 jaar.

Naar Bikkels in de dop >>

Naar Brugklas Bikkels >>

Moos in Ontwikkeling

In het najaar zal Monique de cursus ‘Ik leer leren’ volgen. Deze cursus is gericht op het helpen en ondersteunen van kinderen met leerproblemen. Door deze cursus zal Monique tijdens de coachingssessies samen met het kind zorgen voor inzicht in het leerprobleem en het kind op weg helpen bij een volgende stap in het leerproces. Het doel is om het kind zelf eigen oplossingen te laten vinden, die passend zijn bij het onderwijs dat hij/zij volgt. Na het volgen van deze training zal Moos Kindercoach officieel trainer ‘Ik leer leren’ zijn.

Algemene Voorwaarden

Hier kun je de Algemene Voorwaarden van Moos’ Kindercoach downloaden (pdf) en lezen.

Download Algemene Voorwaarden >>
Privacy & Disclaimer

De Privacy Policy van Moos’ Kindercoach en de disclaimer van deze website kun je teruglezen op deze pagina.

Naar Privacy & Disclaimer >>

Inspiratie

Bekijk afbeelding groot >> 

Bron: ‘Warboel’ met gedichten van Margreet Jansen en illustraties van Angelique Bosman

Bekijk afbeelding groot >>

Bron: www.habitsofmind.nl

Wie is Moos?

‘Mijn doel is om kinderen en jongeren te helpen hun kwaliteiten te ontdekken en hen te leren hoe zij gebruik kunnen maken van hun sterke kanten in situaties die zij als uitdaging zien.’

Ik ben Monique van Boheemen

Trotse moeder van twee dochters, een zoon.  Ik ben mijn werkzame leven begonnen in het ziekenhuis. Daarna heb ik samen met een jeugdarts bij de GGD veel met kinderen van de basisschool gewerkt. In deze jaren heb ik vaak gezien dat niet ieder kind in staat is om alles makkelijk en soepel te doorlopen.

Ook bij mijn eigen kinderen waren er struikelblokken. Ik vond het heel fijn om te zien hoe goed een kindercoach mijn kind hierbij kon helpen. Als ouder moet je ouder kunnen blijven en is het soms beter om advies van een buitenstaander te krijgen, dat heeft dan meer gewicht.

Nieuwsgierig geworden door mijn werkervaringen ben ik de opleiding tot kindercoach gaan volgen. Tijdens de opleiding kwam ik al snel tot de conclusie dat ik hiervan mijn werk wilde  maken. In 2016 heb ik de opleiding tot kindercoach afgerond en  ben ik Moos Kindercoach gestart. Voor mij is het een feestje om met kinderen te werken en ze na een aantal trainingen te zien groeien.

Mail Monique >>