Close

Wat doet Moos' Kindercoach?

Moos Kindercoach biedt weerbaarheidstraining, faalangsttraining en kindercoaching voor kinderen van 11 tot 18 jaar. Moos kindercoach traint kinderen om op een positieve en oplossingsgerichte manier sterker in hun schoenen te staan en gebruikt hierbij verschillende methodieken (Bikkeltraining en GevoelsVerkenner®).

Het doel van Moos Kindercoach

Kinderen op een laagdrempelige manier trainen om sterker in hun schoen te staan en hun zelfvertrouwen en eigenwaarde laten groeien. Kinderen hebben soms een zetje in de rug nodig om zelf in te zien dat ze bepaalde situaties wel aankunnen.

Als ouder kun je veel zeggen en adviseren, maar het komt soms niet aan bij een kind. Door middel van een leuke training komt een kind erachter dat hij tot veel meer in staat zijn.

Meer over Moos >>
Welke trainingen biedt Moos Kindercoach?

Moos’ Kindercoach biedt:

Voor kinderen van de basisschool heb ik de de weerbaarheidstraining ‘Bikkels in de dop‘. Voor kinderen die de overstap naar de brugklas lastig vinden, heb ik de weerbaarheidstraining ‘Brugklas Bikkels‘. Voor kinderen met faalangst heb ik Moos’ Faalangsttraining.

Meer over Moos' trainingen >>
Moos' certificeringen

Certificeringen
Kindercoach Certificaat >
Pubercoach
 Certificaat >
Trainer ‘Ik leer leren’ Certificaat >
Bikkeltrainer
Brugklas Bikkels Certificaat >
Koele Bikkels Certificaat >
Bikkels in de dop Certificaat >
Werken met kinderen met een taal erbij Certificaat >
Train de trainer Certificaat >
Licentietrainer GevoelsVerkenner® Certificaat >Licentietrainer GevoelsVerkenner®

Workshop – De vier valkuilen bij boze kinderen

Moos in ontwikkeling

Moos is gestart met de opleiding Systeemtherapie.

Werken met kinderen met een taal erbij

De oorsprong van de beeldtaal met poppetjes “Een taal erbij” is een beeldtaal die is ontwikkeld door Marleen Diekmann-Schoemaker. Deze “therapie in beeld” wint de laatste jaren snel aan terrein binnen de hulpverleners die systemisch en contextueel werken. Het werken met duplo en playmobil poppetjes wordt op verschillende manieren aangeduid, bijvoorbeeld als contextuele therapie, verbeeldingstaal, beeldtaal, taal zonder grenzen, de kracht van poppetjes, therapie in beeld, universele taal, maar altijd verwijzend naar de oorspronkelijke bedenkster Marleen Diekmann.


Algemene Voorwaarden

Hier kun je de Algemene Voorwaarden van Moos’ Kindercoach downloaden (pdf) en lezen.

Download Algemene Voorwaarden >>


Privacy & Disclaimer

De Privacy Policy van Moos’ Kindercoach en de disclaimer van deze website kun je teruglezen op deze pagina.

Naar Privacy & Disclaimer >>
Trotse sponsor van Franniez

Moos Kindercoach zet zich in om kinderen op een laagdrempelige manier sterker in hun schoenen te laten staan. Ze geeft ze een zetje in de rug om verder te kunnen. Om die reden voelt zij zich óók verbonden met Kinderfonds Franniez: kinderen steunen en hen troost, moed en vertrouwen geven. En is zij blij sponsor van Franniez te mogen zijn.

Bekijk Franniez >>

Inspiratie

Wie is Moos?

‘Mijn doel is om kinderen en jongeren te leren hun kwaliteiten te ontdekken en hen te trainen hoe zij gebruik kunnen maken van hun sterke kanten in situaties die zij als uitdaging zien.’

Ik ben Monique van Boheemen

Trotse moeder van twee dochters, een zoon.  Ik ben mijn werkzame leven begonnen in het ziekenhuis. Daarna heb ik samen met een jeugdarts bij de GGD veel met kinderen van de basisschool gewerkt. In deze jaren heb ik vaak gezien dat niet ieder kind in staat is om alles makkelijk en soepel te doorlopen.

Ook bij mijn eigen kinderen waren er struikelblokken. Ik vond het heel fijn om te zien hoe goed een kindercoach mijn kind hierbij kon helpen. Als ouder moet je ouder kunnen blijven en is het soms beter om advies van een buitenstaander te krijgen, dat heeft dan meer gewicht.

Nieuwsgierig geworden door mijn werkervaringen ben ik de opleiding tot kindercoach gaan volgen. Tijdens de opleiding kwam ik al snel tot de conclusie dat ik hiervan mijn werk wilde  maken. In 2016 heb ik de opleiding tot kindercoach afgerond en  ben ik Moos Kindercoach gestart. Voor mij is het een feestje om met kinderen te werken en ze na een aantal trainingen te zien groeien. Sinds mei 2021 ben ik 1 dag per week werkzaam als schoolcoach op het Da Vinci College in Leiden. Ook ben ik vrijwilliger bij de kinderopvang.

Moos in ontwikkeling

De opleiding tot pubercoach is afgerond (bekijk certificaat). Nu is Moos gestart met de opleiding systeemtherapie. Wil je hier meer over weten? Mail me dan.

Mail Monique >>